Posiłki

Na pokładach statków wycieczkowych mamy możliwość zasmakowania kuchni z różnych zakątków świata. Cena każdego rejsu obejmuje pełne wyżywienie. Restauracje na statkach specjalizują się w daniach kuchni śródziemnomorskiej oraz międzynarodowej, tak aby zadowolić najbardziej wybredne podniebienie. Na niektórych statkach znajdują się specjalne restauracje tematyczne (dodatkowo płatne) oferujące dania różnych kuchni np. chińskiej, tajskiej, meksykańskiej, francuskiej itp. Na wybranych rejsach dostępna jest również formuła All Inclusive obejmująca napoje alkoholowe i bezalkoholowe bez ograniczeń.

   
   
   
 

ŚNIADANIE
Dostępne jest w formie bufetu tzw. English Breakfast oraz w restauracji à la carte. Istnieje możliwość sko­rzystania ze śniadania kontynentalnego serwowanego do kab­iny (kawa, herbata, woda i soki w cenie).
 
LUNCH
Serwowany jest w kilku restauracjach. Wybierać możemy pomiędzy: obiadem serwowanym w formie stołu szwedzkiego, daniami z grilla lub wyśmienitą włoską pizzą. Z posiłku można również skorzystać w restauracji à la carte. Różnorodne menu pozwala wybierać pomiędzy daniami wegetariańskimi, mięsnymi, rybami oraz bogatym bukietem warzyw. Do każdego lunchu podawane są również desery oraz owoce sezonowe (kawa, herbata i woda w cenie).
 
TEA TIME (podwieczorek)
To doskonały pomysł na popołudniowy, lekki i smaczny posiłek. Podczas podwieczorku serwowane są: przekąski, sałatki, kanapki, torty, ciasta i ciastec­zka oraz kawa i herbata.
 
OBIADOKOLACJA
To główny posiłek w ciągu dnia, serwowany w restauracji à la carte w dwóch turach (I tura ok. godziny 19:00, II tura ok. godziny 21:00). Podczas kolacji mile widziane są eleganckie stroje. Obiadokolację możemy zjeść również w bufecie, gdzie nie musimy zwracać uwagi na elegancki ubiór (kawa, herbata i woda w cenie na wybranych rejsach).
 
PRZEKĄSKI LUB BUFET O PÓŁNOCY
Dla amatorów nocnego życia, każdego wieczoru kucharze przygotowują różne smakołyki, począwszy od drobnych kanapek, sałatek poprzez pizzę oraz mięsa kończąc na słodkościach. Zestawy dla dzieci – dla najmłodszych uczestników rejsu restauracje proponują specjalne zestawy.
 
POSIŁKI SPECJALNE
Dla osób podlegających specjal­nej diecie (np. diabetycy lub osoby na diecie bezglutenowej) przygotowywane jest indywidualne menu – więcej informacji przy rezerwacji.